Benzodiazepinen

Benzodiazepinen worden vaak ingezet bij de behandeling van angststoornissen en depressie. Een benzodiazepine is een slaap- en kalmeringsmiddel. Ze worden bijvoorbeeld ingezet voor mensen die net zijn begonnen met het slikken van antidepressiva en last hebben van de bijwerkingen. De benzodiazepine zorgt ervoor dat de gebruiker kalmer en minder angstig wordt.

Bijwerkingen

Benzodiazepinen beïnvloeden het reactievermogen. Daardoor kunnen autorijden en het bedienen van machines daardoor gevaarlijk zijn. Dit is op de verpakking van de medicatie aangegeven. Daarnaast is er soms sprake van vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Benzodiazepinen kunnen niet altijd met andere medicatie worden gecombineerd. Ook het gebruik van alcohol of andere middelen kan invloed hebben op de (bij)werking. Overleg dit met uw behandelaar. Omdat benzodiazepinen verslavend kunnen zijn, worden ze meestal maar kort voorgeschreven.

Mist u iets in onze Kennisbank?  Of heeft u een opmerking over de tekst?  Vertel het ons: ehealth@antesgroep.nl        |        Disclaimer